Tomislav Žižić predsjednik, izabrani Upravni i Nadzorni odbor

Na  održanoj Izbornoj Skupštini, kluba izabrao je novo rukovodstvo.

Foto : Privatna arhiva

''Za predsjednika kluba je izabran Tomislav Žižić, građevinski inženjer. Za članove Upravnog odbora izabrani su: Dr. Pero Mitrović koji je ujedno i potpredsjednik kluba, Ratko Popović direktor firme "Wector security system'', koji je ujedno i predsjednik Nadzornog odbora, saobraćajni inženjer Aleksandar Popović i novinar Janko Pešikan koji je i portparol kluba. Članovi Nadzornog odbora su pored predsjednika Popovica, Velimir Corovic i prof. Dusan Krcunivic. Sekretar kluba je Lidija Todorovic'', navodi se u saopštenju kluba u kome se dodaje da su kandidati izabrani jednoglasno.

Zahvaljujući se na izboru, Žižić je rekao da će se u narednom periodu truditi da klub učvrsti lidersku poziciju atletskog sporta u Crnoj Gori.

''Planovi za naredni period samim tim i plan rada nove uprave su znacajno povecanje baze medju skolskom omladinom, unapredje je rekreativnog bavljenja atletikom, unapredjenje atletske infrastrukture u Nikšiću, unapređenje već sad izvarednih rezultata atletičara ovog kluba i unapređenje stručnog rada sa svim mlađim sportistima, polazeći od osnove da je atletika bazični sport'', rekao je on povodom imenovanja na funkciju.

Tom prilikom novi predsjednik uručio je posebne zahvalnice za izuzetne sportske rezultate.

''Zahvalnice su uručene Sladjani Perunovic, za trenerske rezultate Dragu Musiću i Draganu Dragićeviću za uspješno vođenje kluba u posljednjih 12 godina. Specijalna priznanja su uručena Veselinu Petrusicu za postignute rezultate i prezentovanje kluba na medjunarodnom nivou, stavljajuci akcenat na trostruko ucesce na prestiznom Njujorskom maratonu, za doprinos radu kluba: Velimiru Corovicu, Milanu Suboticu i Dragoljubu Zunicu'', dodaju iz kluba.

Tokom sjednice Drago Musić je upoznao prisutne o rezultatima kluba u prethodnom periodu, apostrofirajući dva olimpijca, Slađanu Perunović i Danijela Furtulu. 

Izborna skupština kluba odrzana je u Sportskom centru, a prisustvovalo je14 od 15 delegata. Predsjedavao Velimir Ćorović kao najstariji član. Osim delegata, prisustvovao je počasni član kluba Mileta Bozović, jedan od najboljih crnogorskih maratonaca i prvi jugosloven koji je trcao ultramaratone.