Slađana Perunović oborila nacionalni rekord u polumaratonu

Održan IX Sarajevski polumaraton

 

 

Danas je održan "IX Međunarodni Sarajevski Coca Cola polumaraton-2015", koji je okupio preko 1500 trkača iz 32 zemlje svijeta. Po idealnim vremenskim uslovima za održavanje trke pojavili su se i takmičari našeg kluba i to: Veselin Petrušić, Slađana Perunović i Miloš Mikić.

 

Slađana Perunović ostvarila je izuzetan uspjeh sa osvajanjem drugog mjesta sa rezultatom od 1:14':38'' iza bivše vicešampionke Evrope u maratonu srpske reprezentativke Olivere Jeftić iz Užica, koja je trčala 1:14':31''. Treće mjesto osvojila je Szabo Tunde iz Mađarske sa rezultatom 1:19':21''.

 

Veselin Petrušić je zauzeo  drugo mjesto u kategoriji veterana (a ukupno 25.mjesto) sa rezultatom 1:25':00''.

Kod muskaraca pobijedio je: Tomas Nagy iz Mađarske sa rezultatom 1:06':39'' ispred Darka Živanovića iz Srbije sa vremenom 1:07':44'' i Draga Paripovića iz Hrvatske koji je zabilježio vrijeme 1:13':47''. U trci na "FAN RUN" na 4 km, Miloš Mikić je zauzeo 7.mjesto.

"Više sam nego zadovoljan trkom i formom Slađane Perunović u ovom momentu i osvojim drugim mjestom u jakoj konkurenciji.Vrijeme je bilo idealno za trku u kojoj je Sladjana trčala minut bolje od njenog dosadašnjeg crnogorskog rekorda u polumaraton i jos kad uzmemo činjenucu da je ovu trku istrčala iz punog treninga onda je više nego jasno da spremna za nove uspjehe. Olivera je iskustvom dobila Slađanu u završnicu trke. Atletski strucnjaci iz regiona su naglasili da niko u zadnjim godinama sa ovih prostora nije tako namučio Oliveru u jednoj trci kao Slađana u Sarajevu. Ovo nam daje pravo da i dalje marljivo radimo i dobar je pokazatelj da smo na pravom putu i da je norma za Olimpijske igre blizu, sve smo planirali da na Balkanskom šampionatu u Podgorici  pokušamo da to i realizujemo" istakao je trener Drago Musić.