O nama

Atletski klub "Nikšić" osnovan je 31.07.1997.godine u Nikšiću. Klub je formirala grupa atletskih entuzijasta na incijativu Draga Musića. Prvi predsjednik kluba je bio Momčilo Miljanić, počasni predsjednik Mileta Božović-poznati crnogorski maratonac i prvi Jugosloven koji je istrčao ultramaraton od 100 km, direktor Marko Daković, sekretar Drago Musić i šef stručnog štaba Slavko Kljajević. Za samo godinu i nešto postojanja, atletičari AK "Nikšić" postigli su izvanrendne rezultate na atletskoj sceni Crne Gore i Jugoslavije. Klub postaje sveukupni pobjednik krosa Crne Gore i osvaja najviše medalja u Crnoj Gori u trkačkim disciplinama. U tom periodu u pojedinačnoj konkurenciji najvrednije rezultate postiže Drago Musić, koji obara rekorde u polumaratonu i maratonu i donosi bronzanu medalju sa Prvenstva Jugoslavije u maratonu. Od ostalih takmičara izdvaja se Veselin Petrušić koji osvaja 3. mjesto na 5000 m na prvenstvu Jugoslavije u Subotici. Klub je bio prepoznatljiv po tome jer je imao najviše maratonaca koji su trčali maraton ispod 3 sata: Drago Musić, Veselin Petrušić, Veselin Bulajić, Janko Bulajić i Dušan Vujić.

Dolaskom na mjesto direktora kluba bivšeg atletičara Dragana Dragićevića, predsjednika Gorana Jevrića i trenera Draga Musića, klub postaje najbolji klub u Crnoj Gori sa najviše reprezentativaca. Najznačajnije rezultate postiže Slađana Perunović koja postaje prva reprezentativka SRJ iz Crne Gore u krosu. Kasnije postavlja i obara više puta rekorde Crne Gore od 800 m do maratona. Postaje prvi atletičar u istoriji crnogorske atletike koji ostvaruje normu za Olimpijske igre gdje u Londonu 2012. g. dostojno reprezentuje državu Crnu Goru.

Osvaja medalje na prvenstima Balkana kako vani tako i u dvorani koji su takođe prve u istoriji naše atletike u seniorskoj konkurenciji.

Tu se izdvajaju još i Maja Samardzić, koja obara rekorde Crne Gore u bacanju kugle i diska, Lidija Todorović najbolja pionirka u Crnoj Gori i kao i Stefan Bečanović, koji postaje najbolji trkač Crne Gore na 800 m i 400 m i predstavlja državu Crnu Goru na univerzijadi u Beogradu.

Danas u klubu vježba preko 40-tak atletičara od cicibana do veterana, od kojih dobre rezultate postižu: Lidija Todorović-najbolja juniorka na srednjim prugama u Crnoj Gori, Kristina Dubak- najbolja sprinterka Crne Gore, Šćepan Ćetković-najbolji trkač Crne Gore na 400 m, Aleksandar Miletić-najbolji mladji pionir u Crnoj Gori i višestruki rekorder u svojoj kategoriji, Veselin Petrušić, Veselin Krgović, Miloš Mikić, Ivana Puletić, Vanja Grabovica, Predrag Vuković, kao i veterani  Velimir Ćorović i Đorđo Papić. 

Ostale podatke o članovima kluba, upravi i stručnom štabu možete pogledati u rubrikma namijenjenim za prezentaciju istih.