Drago MusićRadno mesto: Šef stručnog štaba

Datum rođenja: 27/06/1968

Stručna sprema: Atletski trener

Telefon: +38269060551; +38267755994

Info

Rođen je u Nikšiću, 27.06.1968.g. Osnovnu i srednju školu završio je u Nikšiću.  Diplomirao sa zvanjem atletskog trenera, 2009.g. sa ocjenom 10. sa temom: "Strukturalna analiza i metodika obučavanja tehnike trčanja na 3000 m sa preprekama". 

Atletikom počeo da se bavi 1987 g. u AK "Sutjeska". Nastupao za AK "Kometa" i za AK "Crvena Zvezda" u periodu od 1994 do 1998.godine. Najznačajniji takmičarski rezultati su: juniorski reprezentativac SFR Jugoslavije, prvak Jugoslavije u stiplu, nosilac 4. medalje sa prvenstava Jugoslavije u maratonu. Aktuelni rekorder Crne Gore u polumaratonu i maratonu. Osvajio I mjesto na Skopskom maratonu 1998.g.koje je bilo oficijalno prvenstvo Balkana u maratonu. Pobjeđivao na trkama širom ex Jugoslavije kao i na trkama u Beču, Đeru, Šopronu, Malom Zamošću, Lublinu, Budimpešti itd. 

Trenerskim poslom počeo da se bavi 1999.g u AK "Nikšić". Kao kondicioni trener u košarci radi od 2001.g. Radio u Košarkaškim klubovima: "Roling", Jedinstvo", "Ibon", "Bonus" i "Sutjeska". Radio kao kondicioni trener ženske, juniorske, mlade i seniorske, košarkaške reprezentacije Crne Gore, koje su izborile vize za Evropska Prvenstva. 

Najznačajniji njegovi rezultati i atletici su rezultati Slađane Perunović. Prvi je trener iz Crne Gore koji je imao takmičara na Olimpijskim igrama sa ostvarenom normom.("London-2012" i "Rijo-2016"). Njegovi takmičari drže 19 zvaničnih rekorda Crne Gore. Pod njegovim rukovostvom AK "Nikšić" je već 4. godine najbolji atletski klub u Crnoj Gori, koji je postao ekipni prvak u muškoj i ženskoj konkurencinji. 

Kao kondicioni trener radio je indivindualno sa: Jelenom Dubljević, najboljom crnogorskom košarkašicom kao i sa košarkaškim reprezentativkama Cren Gore Ivom Perovanović, Nikolinom Popović, Milicom Milošev... Stefanom Nikolićem, kapitenom mlade reprezentacije Crne Gore u fudbalu kao i sa košarkašicama: Jasminom Bigović, Natašom Draganić, Jovanom Maltez.... Fudbalerima: Milošem i Markom Vučić, Boškom Guzinom, Filipom Ćipranić... Dzudistima: Nikolom Gušićem, Jovanom i Jovanom Peković,  Milošem Rovčaninom....

Držao predavanja na seminarima sa temom: " Osnovi sportskog treninga sa razvojem sposobnosti".

Dobitnik je priznanja Evropske Atletske Asocijacije za ostavarene rezultate u atletici u Bakuu 2014.g.

Trenutno je predsjednik Trenerske Organizacije ASCG i nacionalni trener u atletskoj reprezenraciji Crne Gore, Kondicioni trener ženske seniorske reprezentacije Crne Gore i KK "Sutjeska".